Élelmiszerbiztonság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2012. június 30-ig elfogadja a bevallásokat.

Bevallási határidő meghosszabbítása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. június 30-ig - mulasztási bírság kivetése nélkül - elfogadja az élelmiszerlánc-felügyeleti díj kapcsán beküldött bevallásokat, illetve ugyanezen időpontig lehetőséget biztosít a már beküldött bevallások módosítására is.


 

Rengeteg embert érint, de sokan még nem is hallottak róla

2012. május 10. teol.hu/Mauthner Ilona
Az év elejétől bevezetett élelmiszerlánc-felügyeleti díj nagyon sok vállalkozást érint. Csökkentenek vagy eltörölnek viszont néhány korábbi fizetési kötelezettséget.

Bár hetek óta sokat és sokan beszélnek az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról, mégis legalább ennyien vannak, akik még soha nem hallottak róla. Pedig nem árt időben tájékozódni, mert széles réteget érint ez a kötelezettség, melyre legkésőbb május 31-ig be kell jelentkezni.

Dr. Rappay József a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság igazgatója elmondta, a legtöbben azt kérdezik tőlük, miért és kinek kell fizetni?

A cikk további része >

A felügyeleti díjat május 31-ig (meghosszabbítva 2012. június 30-ig) kell bevallani, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál elektronikus úton. Ehhez először ügyfélkapu regisztráció szükséges.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának lépései >

(hir_kozelet)


Megjelent: 2012. május 29.