Orvosnak lenni menő dolog

2017.09.13.

A felkészültség mellett babonái is hozzásegítik a sikerhez

Sokáig a labdarúgás volt a legmeghatározóbb Steinbach Gergő életében, ám a profi sport helyett végül az orvos szakmát hozta számára az élet. A 24 éves tolnai fiatalember jövőre végez az egyetemen, és jelenleg háziorvosként képzeli el a jövőjét. De azt mondja, nem tud felhagyni a focival sem.

Kép

Gergő a kapusok között a(z egyik) legjobb orvos lehet

Orvosnak lenni menő dolog. Steinbach Gergő a „mindig is embereket akartam gyógyítani” közhely helyett inkább így indokolta, miért is jelentkezett az orvosi egyetemre. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a magas társadalmi státusz és a jó fizetés lehetősége is motiválja. Az pedig, hogy ezt úgy érheti el, hogy másokon segít, még inkább az orvoslás mellett szól. Ráadásul ezt a munkát egy életen át végezheti. Bár azt sem titkolta, hogy némi szülői ráhatás is közrejátszott abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytatta tanulmányait, miután kitűnőre érettségizett Tolnán, a Sztárai Mihály Gimnáziumban. Azt mondta, nagy mennyiségű információt tud gyorsan elraktározni az agyában, és ennek az egyetemen is nagy hasznát veszi.

Ám jó ideig foglalkoztatta a profi sport gondolata. A 24 éves tolnai fiatalember életében ugyanis gyerekkora óta meghatározó a labdarúgás. Tolnán kezdett, majd Szekszárdon, Pakson és Szedresben is játszott hálóőrként, jelenleg pedig a megyei I. osztályban érdekelt Szászvár kapuját védi, ahol idén bajnokságot nyertek. Több osztályban megfordult, a csúcs a felnőtt NB II volt Pakson. Elmondta, hogy édesapja a kulturális tevékenységek felé terelte őt és a testvéreit, anyai részről viszont erős a sportos vonal, így kezdett ő is, illetve az öccse és a húga is sportolni.

Gergő pályafutását azonban több sérülés nehezítette. Átesett több térdműtéten, s nem egyszer tört el ujja is. Mostanra – orvosi tudással felvértezve – azt is látja, hogy a szervezete valószínűleg nem lenne alkalmas az élsportra. Mint mondta, ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg a profi sportot választaná az orvosi szakma helyett, ám nem bánja, hogy a sors végül az utóbbit hozta.

A teljes cikk a Tolnai Hírlap 2017.9. számában olvasható.

Közélet

Tolnai Hírlap

A legújabb és az eddig megjelent összes szám.

Tolnai Hírlap
2018.01.22.

Alakul a KÉSZ idei programja

Közélet
Alakul a KÉSZ idei programja
2018.01.26.

Figyelem! Változik a parkolási rend

Közélet
Figyelem! Változik a parkolási rend
2018.01.31.

Élmények / Irán, a béke szigete

Közélet
Élmények / Irán, a béke szigete
2018.02.03.

Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak

Közélet
Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak
2018.02.06.

Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán

Közélet
Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán
2018.02.06.

Jézusom, én egy nő vagyok?

Közélet
Jézusom, én egy nő vagyok?
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár