Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

2019.09.10.

Rendkívüli ülés / Indulhat a játszóház kialakítása

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület augusztus 29-én. Egyebek mellett arról is döntöttek a városvezetők, hogy az önkormányzat több tízmillió forint önerőt biztosít a volt laktanyában létrehozandó játszóház építésére.

Módosították a város és a Szekszárdi Tankerületi Központ közötti szerződést, a Szent Imre utcai iskolaépülettel kapcsolatban.
Mint azt megírtuk, a tolnai Szent Mór katolikus általános iskola a tanév végével befejezte működését. A fenntartó, a Pécsi Egyházmegye a fenntartói jogot átadta a Szekszárdi Tankerületi Központnak, amivel lehetővé vált, hogy szeptembertől az ingatlant továbbra is oktatási célra használják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a volt katolikus iskola épületébe átköltözik a szomszédos iskolaépületben eddig működött, állami fenntartású Széchenyi iskola felső tagozata.
Az új felállás kapcsán kellett módosítani a tolnai önkormányzat, mint a Szent Imre utcai iskolaépület tulajdonosa, és a tankerület, mint fenntartó közötti szerződést. Ennek lényege, hogy a tankerületi központ augusztus 31-ével visszaadta az épületet a városnak. Az immár üres ingatlan fenntartását az önkormányzat biztosítja, a Tolnai Intézményműködtető Központ (TIK) révén.
Appelshoffer Ágnes polgármester az ülésen elmondta: a Pécsi Egyházmegye vezetői már jelezték, hogy az egyházmegye megvásárolná az üressé vált Szent Imre utcai ingatlant a várostól. A polgármester azonban úgy véli, nem lenne elegáns a közelgő önkormányzati választások előtt dönteni erről a kérdésről. Ezért azt javasolta, hogy majd az újonnan felálló testület tárgyalja a témát.

Indulhat a tolnai játszóház és szabadidőpark kialakítása, miután a képviselő-testület úgy döntött, hogy biztosítja a beruházáshoz szükséges önerőt.
Mint arról korábban beszámoltunk, az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére másodszorra kiírt közbeszerzésen, idén márciusban, a sióagárdi HGT Invest Kft. adta összességében a legkedvezőbb ajánlatot. (Az első eljárást eredménytelennek nyilvánították, mivel akkor a legolcsóbb ajánlat is több, mint 120 millió forinttal volt drágább, mint az előzetesen kalkulált érték.) A második pályázatra már alacsonyabb összegű vállalások érkeztek, de a nyertes vállalási ár így is 75 millióval több volt, mint a pályázati támogatásból rendelkezésre álló bruttó 270 millió forint. A vállalkozási szerződést az önkormányzat így is megkötötte a vállalkozással, azzal a feltétellel, hogy ha a város nem tudja biztosítani a hiányzó forrást, akkor a szerződés ez év szeptember elsejével megszűnt volna.
Az önkormányzat időközben többlettámogatási kérelmet nyújtott be az államhoz, illetve a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz is, pályázati önerő kiegészítésre. Még egyik támogatási kérelmet sem bírálták el, a város költségvetésében viszont jelenleg van akkora tartalék, amellyel – remélhetőleg csak átmenetileg – biztosítani lehet a hiányzó önerőt, a testület döntése értelmében.

A meghívásos eljárásra egyetlenként ajánlatot benyújtó Alisca Terra Kft. nyerte el a „mözsi gödörben” levő illegális hulladéklerakó felszámolására kiírt pályázatot, bruttó 2,7 millió forintos ajánlattal.

Döntöttek a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút megépítéséhez szükséges kisebb magánterületek megvásárlásáról, illetve önkormányzati területek értékesítéséről. A testület májusban már hozott egy döntést ezzel kapcsolatban. Azóta megtörténtek a szükséges tulajdonosi egyeztetések és az értékbecslés is.
A mostani határozat szerint a város 9 darab, összesen 1846 négyzetméteres telekrészt vásárol, összesen mintegy 409 ezer forint összegben. Emellett értékesítésre kijelöltek 6 darab, összesen mintegy 1750 négyzetméternyi ingatlanrészt, 222 forint/négyzetméter áron.

Közművelődési intézmények felszereltségének növelése címen nyújt be pályázatot a város. A testület döntése szerint a két felújított civil ház bútorzatára adnak be 2,4 millió forintos támogatási kérelmet, az önkormányzatnak 10 százalékos önrészt kell biztosítania.

Régi problémát orvosolva, kiépítik a vásártéri emeletes házak – a vízmű lejárótól jobbra eső – garázssorának közvilágítását – döntött a testület. A kivitelezés várhatóan bruttó mintegy 2,5 millió forintba kerül. A feladat megvalósítására a Thelena Kft-vel köt szerződést az önkormányzat.

Az őszi önkormányzati választásokra tekintettel megválasztották a Helyi Választási Bizottság és a szavazatszámláló bizottságok új tagjait. A HVB új tagja Ódor János lett, akit a nemzetiségi választáson induló Stadler Tibor helyére választottak meg. A szavazatszámláló bizottságokba összesen 7 új tagot, illetve póttagot választottak meg.

A Szent Mór Katolikus Általános Iskola bezárásával a területi védőnői körzetekben az ellátotti létszám változik. A védőnői körzeteket ezért át kell alakítani, emiatt módosították a vonatkozó helyi rendeletet.

Önkormányzat
2020.02.04.

Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga

Önkormányzat
Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga
2020.02.10.

Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h

Önkormányzat
Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h
2020.02.10.

Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen
2020.02.11.

Tájékoztató tolna város településrendezési eszközeinek módosításáról

Önkormányzat
Tájékoztató tolna város településrendezési eszközeinek módosításáról
2020.02.21.

Testületi ülés
2020. február 27. 13.30h

Önkormányzat
Testületi ülés
2020. február 27. 13.30h
2020.03.02.

A legnagyobb tétel a bölcsőde építése

Önkormányzat
A legnagyobb tétel a bölcsőde építése
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár