Minden ízében tolnai

2016.05.04.

33 plusz 3 és egy ráadás recept a sárgalábúak városából

Étvágygerjesztő

Legkésőbb a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István szállóigévé vált gondolata óta tudni lehet, hogy „nyelvében él a nemzet". Ám mivel a magyar „nyelv" nem csupán a beszéddel, hanem az ízérzékeléssel is kapcsolatban áll, talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: legalább egy csipetnyit ízeiben is él egy-egy közösség. Többek között ezért is gondoltuk
úgy: lehet létjogosultsága egy helyi receptkönyvnek. Az ugyan nem valószínű, hogy egy településről a legtöbbet az árulná el, mi kerül az ott lakók tányérjára, ám a tolnaiságnak, mözsiségnek is minden bizonnyal van egyfajta gasztronómiai vetülete. Azzal együtt, hogy kifejezetten a városra jellemző étel tulajdonképpen nem sok akad.

Ebbe a könyvecskébe viszont természetesen olyan ennivalók elkészítési leírásai kerültek, amelyek valamilyen módon köthetőek Tolnához és Mözshöz. Elsősorban a recepteket a rendelkezésünkre bocsátó személyek, illetve szakmai,
nemzetiségi, vagy érdeklődési kör alapján szerveződő közösségek révén. A „Minden ízében tolnai" receptkönyv tehát még véletlenül sem egy rágós szakmai kötet, inkább egy könnyen emészthető kiadvány kíván lenni, amely remélhetőleg közelebb hozza az olvasót a városhoz - a hasán keresztül is. (a szerk.)

Kultúra

Minden ízében tolnai - könyvbemutató

2017.12.14.

Fantasztikus fúvós fantáziák

Kultúra
Fantasztikus fúvós fantáziák
2017.12.17.

A szarvassá változott fiú balladája

Kultúra
A szarvassá változott fiú balladája
2018.01.12.

Egy korszak lezárul a nyugdíjba vonulásával

Kultúra
Egy korszak lezárul a nyugdíjba vonulásával
2018.01.17.

Izlandi kalandozások fotókon

Kultúra
Izlandi kalandozások fotókon
2018.01.20.

Alsó tagozatos vers- és prózamondás

Kultúra
Alsó tagozatos vers- és prózamondás
2018.01.23.

Tisztán tehetségből fogant művészeti elismerések

Kultúra
Tisztán tehetségből fogant művészeti elismerések
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár