Minden ízében tolnai

2016.05.04.

33 plusz 3 és egy ráadás recept a sárgalábúak városából

Étvágygerjesztő

Legkésőbb a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István szállóigévé vált gondolata óta tudni lehet, hogy „nyelvében él a nemzet". Ám mivel a magyar „nyelv" nem csupán a beszéddel, hanem az ízérzékeléssel is kapcsolatban áll, talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: legalább egy csipetnyit ízeiben is él egy-egy közösség. Többek között ezért is gondoltuk
úgy: lehet létjogosultsága egy helyi receptkönyvnek. Az ugyan nem valószínű, hogy egy településről a legtöbbet az árulná el, mi kerül az ott lakók tányérjára, ám a tolnaiságnak, mözsiségnek is minden bizonnyal van egyfajta gasztronómiai vetülete. Azzal együtt, hogy kifejezetten a városra jellemző étel tulajdonképpen nem sok akad.

Ebbe a könyvecskébe viszont természetesen olyan ennivalók elkészítési leírásai kerültek, amelyek valamilyen módon köthetőek Tolnához és Mözshöz. Elsősorban a recepteket a rendelkezésünkre bocsátó személyek, illetve szakmai,
nemzetiségi, vagy érdeklődési kör alapján szerveződő közösségek révén. A „Minden ízében tolnai" receptkönyv tehát még véletlenül sem egy rágós szakmai kötet, inkább egy könnyen emészthető kiadvány kíván lenni, amely remélhetőleg közelebb hozza az olvasót a városhoz - a hasán keresztül is. (a szerk.)

Kultúra

Minden ízében tolnai - könyvbemutató

2017.07.05.

Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat

Kultúra
Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat
2017.07.06.

Az országban nemigen van utánpótlás

Kultúra
Az országban nemigen van utánpótlás
2017.07.19.

Huszonnégy év, negyvennégy könyv

Kultúra
Huszonnégy év, negyvennégy könyv
2017.07.30.

Laki Erzsébet festő kiállítása

Kultúra
Laki Erzsébet festő kiállítása
2017.08.05.

Kiszorulnak az őshonos fajok

Kultúra
Kiszorulnak az őshonos fajok
2017.08.08.

Sárkányhajós és könyvszobrász

Kultúra
Sárkányhajós és könyvszobrász
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár