Döntések a szeptemberi testületi ülésen

2019.10.09.

Testületi ülés / Elbúcsúztak a mostani képviselők 

Utolsó ülését tartotta a jelenlegi képviselő-testület szeptember 26-án. Többek között döntöttek az Egészségházban történő vérvételi időpontok változásáról is.
 
Újabb pályázatot ír ki az önkormányzat az I. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására, miután a júliusban megjelent pályázatra nem volt jelentkező. A körzet ellátását tavaly július óta helyettesítéssel oldják meg.

A 3. számú háziorvosi körzet új gyógyítója, dr. Juhász László azt kérte az önkormányzattól, hogy ez év novembertől a háziorvosi rendelőjében belgyógyászati és nefrológiai szakorvosi magánrendelést folytathasson, szerda délutánonként. A testület támogatta a kérelmet, a magánrendelésre használt rendelő bérleti díja – hasonlóan a város más szakrendeléseihez – 1600 forint lesz óránként.

Október elsejétől módosították a vérvétel időpontját a tolnai Egészségházban. Ezentúl már hétfőtől péntekig működik a szolgáltatás, a korábbiakhoz képest egy órával későbbi időpontban, azaz reggel 7-től 9-ig.
 
Bővült a Csodavár Egyesület által biztosított családi bölcsőde, 7 férőhellyel. A testület úgy döntött, hogy a családi bölcsődébe járó gyerekek utáni önkormányzati támogatást a szolgáltatást igénybe vevő új családok is igénybe vehetik. Ugyanakkor azoknak a családoknak, amelyek állami támogatást kapnak, nem jár majd az önkormányzati támogatás.  

Ismét lesz bérlője az egykori, rekultivált szeméttelepnek, kaszálási céllal. A területet legalább évente kétszer kaszálni kell az előírások szerint. Ezt a feladatot korábban egy tolnai állattartó végezte. Miután felmondta a szerződést, a Thelena Kft. látta el a feladatot. Most ismét egy állattartó jelentkezett a terület kaszálására, aki ezért öt éven át évi 45 ezer forintot fizet a városnak.

Térfigyelő rendszert építenek ki a városban, pályázati támogatással. A beérkezett árajánlatok alapján a képviselő-testület a szekszárdi SCH.A.T. Kft-t bízta meg a munka elvégzésével, 1,898 millió forintért.

Kiválasztották a Rosmayer emlékhely felújításának kivitelezőjét. A legolcsóbb ajánlatot a sióagárdi HGT Invest Kft. adta, bruttó 2,285 millió forintért.

Ismét meghirdetik az egykori tolnai művelődési ház és könyvtár épületét eladásra, miután az eddigi pályázatok – tavaly nyár óta – eredménytelennek bizonyultak. Az eladási ár továbbra is minimum 50 millió forint.

Megszűnik az önkormányzat által alapított Tolnai Tudásért Közalapítvány és a Tolna Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány. Az alapítványok már régóta nem működnek, kuratóriumuk sincs már, az alapító önkormányzat viszont nem szüntetheti meg ezeket a szervezeteket. Az önkormányzat a vonatkozó jogszabályok értelmében annyit tehet, hogy mivel az alapítványok céljának megvalósítása lehetetlenné vált, az alapítvány megszűnési okát bejelenti a Szekszárdi Törvényszék Cégbíróságához.

Meghívásos pályázaton fogják kiválasztani a Tolnai Hírlap megjelentetőjét.  Ezúttal egy évre szól majd a megbízás. Az eljárást a gazdasági bizottság bonyolítja le.

Ez év végén lejár a Tolnai Intézményműködtető Központ (TIK) intézményvezetőjének megbízása. Ezért a testület pályázat kiírásáról döntött a TIK vezetői feladatainak ellátására.

Módosították a szociális rendeletet is. Ez alapján a jövőben a kiszállított étel szállítási díját – közös háztartásban élők esetében – csak egy személyre lehet megállapítani.

Két újabb kérelem érkezett szennyvízcsatorna közműfejlesztések hozzájárulási díjának megállapítására. A Gárdonyi utcából érkezett kérelem esetében – mivel a gerincvezetékre a rákötés már korábban megtörtént –, a térítési díj 120 ezer forint. Egy Bajcsy utcai épületre vonatkozó kérelem esetén a csatlakozást még ki kell építeni, ott bruttó 501 ezer forint hozzájárulást kell fizetni.

Az ülés végén Appelshoffer Ágnes polgármester megköszönte a munkát a testületi tagoknak. Megítélése szerint minden képviselő a város érdekeit képviselte, a városért dolgozott. Azt kívánta, hogy a településnek legalább olyan jó testülete legyen a választások után, mint az elmúlt öt évben volt. Sok sikert kívánt a továbbiakban mindenkinek.
Herczig Zoltán szerint sem politikai döntések születtek az elmúlt öt évben, úgy vélte,  hatékonyan dolgozott a testület a város érdekében.

A polgármester búcsúzóul emléklapot adott át minden képviselőnek.

Önkormányzat
2019.10.16.

Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon

Önkormányzat
Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon
2019.10.29.

Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa

Önkormányzat
Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa
2019.11.06.

Testületi ülés 2019.
november 7. 13.30 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
november 7. 13.30 óra
2019.12.10.

Döntések a novemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a novemberi testületi ülésen
2020.01.11.

Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen
2020.01.17.

Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre

Önkormányzat
Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár