Testületi döntések
a november 30-ai ülésen

2017.12.13.

Két új utca elnevezéséről is döntött a képviselő-testület november 30-i ülésén.

Másfél millió forintos keretösszeget szavazott meg a képviselő-testület a 2018. évi város napi program zenei produkciójára. Appelshoffer Ágnes polgármester azt javasolta, hogy csak a keretösszegről döntsenek, a meghívandó együttesről ne a testület határozzon, azt bízzák a Tolnai Kulturális Központra.
 
Elfogadták a Tolna Városi Értéktár Bizottság működéséről szóló beszámolót. A bizottság idén három ülést tartott, 9 új értéket vett fel az értéktárba, amelyben jelenleg összesen 27 érték szerepel. A megyei értéktárban 16 tolnai és mözsi értéket tartanak nyilván. Novemberben Mözsi Szabó István festőművész képzőművészeti és népművészeti munkássága, valamint a Mözsi viselet került be a megyei értéktárba.

Együttműködési megállapodást köt a Tolna Megyei Balassa János Kórházzal a város. Erre azért van szükség, mert az önkormányzat – önként vállalt feladatként – a tolnai egészségházban biztosítja a laborvizsgálatokhoz szükséges vérvételt és a vér a szekszárdi kórház laboratóriumába történő szállítását, amelyet Manzinger Mariann végez. Ahhoz, hogy a tolnai „mintavételi hely” a jövőben is változatlan formában működhessen, szükség van a működési engedélyének megújítására. Az engedély kiadásának feltétele pedig a megyei kórházzal való együttműködési megállapodás megkötése.
 
Bérleti-üzemeltetési szerződést köt az önkormányzat a víz- és szennyvízszolgáltatást ellátó ERÖV Zrt-vel. Ezt törvény írja elő, ahogy azt is, hogy a regionális ivó- és szennyvízrendszerek esetében az érintett önkormányzatoknak ki kell jelölniük egy képviselőt, aki a rendszereket érintő kérdésekben eljárhat. Az érintett települések vezetői úgy döntöttek, hogy Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere legyen a képviselő.

Átvállal az önkormányzat a Tolna Vízmű Kft-től egy tolnai lakosnak fizetendő életjáradékot. A társaság egy bírósági ítélet nyomán havi 1500 forintot fizetett eddig a magánszemélynek. Mivel a vízmű kft. végelszámolása hamarosan lezárul, a testület úgy döntött, hogy a város, mint a cég legnagyobb tulajdonosa fizeti a továbbiakban az életjáradékot.

Két új közterület elnevezéséről döntöttek a képviselők, lakossági javaslat alapján. A két belterületi utca a Szilágyi Erzsébet és a Tinódy utca közötti szakaszról nyílik, a vasút irányába. Az egyik Tolna egykori plébánosáról, Pécsy Józsefről kapta a nevét, a másik pedig Rozmájer Ferencről, Tolna a 19. században élt egyik jeles polgáráról.

Idén is meghívásos eljárás során választják ki az önkormányzati intézményekben használt tisztítószerek beszerzését végző vállalkozást. A közbeszerzési értékhatár emelkedése miatt lehetőség van arra, hogy három évre szerződjenek a legjobb ajánlatot adó vállalkozással. Az eljárás lebonyolítására a gazdasági bizottságot kérték fel.
Hasonló módon fogják kiválasztani az önkormányzati intézmények riasztórendszereinek üzemeltetését végző szervezetet, amellyel ugyancsak három évre kíván szerződni a város.

Döntöttek a város szabályozási terve módosításának tervezési munkáinak megrendeléséről és a településrendezési szerződések a kérelmezőkkel történő megkötéséről. 12 pontban módosul a rendezési terv, ennek tervezési díja mindösszesen bruttó 2,54 millió forint.

250 millió forintot nyert a város a humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című EFOP-projekt megvalósítására. Az ehhez szükséges szakembereket (projektmenedzser, pénzügyi vezető, szakmai vezető, 2 közösségszervező, ifjúsági referens) meghívásos eljárás során fogják kiválasztani.

Elkészültek a tolnai idősek napközijének felújítását célzó TOP-projekthez tartozó engedélyes, illetve kiviteli tervek. A képviselő-testület döntött a mintegy 54 millió forintos beruházás kivitelezőjének kiválasztását célzó nyílt közbeszerzési eljárás megindításáról. Az eljárást a korábban kiválasztott tamási vállalkozás folytatja le. Ehhez a projekthez egy autóbeszerzés is tartozik. Ezzel kapcsolatban a legjobb ajánlatot a szekszárdi FX Autóház Kft. adta, ezzel a céggel szerződik a város, bruttó 4,49 millió forint összegben.  

Elfogadta a testület a Tolna-Fadd-Dombori kerelékpárút megépítésével kapcsolatos jóváhagyási tervet. Ez alapján készülnek majd el az engedélyes, illetve a kiviteli tervek, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után. A testület felkérte a jegyzőt a közbeszerzési eljárás előkészítésére és megindítására.  A polgármester elmondta, hogy 2018. október 31-ig meg kell épülnie a kerékpárútnak

Önkormányzat
2017.08.09.

Testületi döntések
a július 26-ai ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a július 26-ai ülésen
2017.09.22.

Testületi ülés 2017.
szeptember 28. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
szeptember 28. 15.00 óra
2017.10.11.

Testületi döntések
a szeptember 28-ai ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a szeptember 28-ai ülésen
2017.10.19.

Testületi ülés 2017.
október 26. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
október 26. 15.00 óra
2017.11.07.

Testületi döntések
a október 26-ai ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a október 26-ai ülésen
2017.11.24.

Testületi ülés 2017.
november 30. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
november 30. 15.00 óra
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár