Városfejlesztés

2015.06.17.

Középpontban a központ Tolnán

Tolna | Hamarosan elkészül a tolnai integrált településfejlesztési stratégia (ITS).

Ennek kapcsán nemrégiben lakossági fórumot rendeztek, ahol Csaba Gyula tervező bemutatta a széles körű véleményezésre elkészített dokumentumokat. Beszélt a megalapozó vizsgálatokról (helyzetelemzés), a korábban elfogadott városfejlesztési koncepcióban foglalt, hosszú távú jövőképről, valamint a középtávú, 2014-2020. közötti városfejlesztési célokat megfogalmazó tulajdonképpeni stratégiáról.

A településfejlesztési koncepció hosszú távú céljaiból középtávra három átfogó stratégiai célt vezet le az ITS. (A lakhatás minőségének javítása; a helyi gazdaság erősítése a foglalkoztatottság bővítésével; települési identitás, társadalmi kohézió javítása.) Az átfogó célokon belül összesen tíz tematikus célt említ a tervezet.

KépÖsszesen tíz tematikus célt említ a tervezet

Ezek: a vonzó városközpont kialakításának folytatása; a Holt-Duna parton városi rekreációs terület kialakítása; környezetkímélő városi és térségi közlekedésfejlesztés és energiagazdálkodás; a humán infrastruktúra minőségi fejlesztése; gazdasági területetek fejlesztése, gazdasági együttműködések kialakítása; a térség turisztikai kínálatának bővítése; a térségi mezőgazdasági termelésre alapozott ellátólánc kialakítása; az identitás-tudat erősítése; a szociális intézményrendszer megerősítése; a társadalmi integráció erősítése.

Ezek megvalósítására két ún. akcióterületi- és három ún. hálózatos projektet határoztak meg. Az akcióterületi projektek egyike a városközpont - a Hősök tere-Árpád utcai beruházással elindított - fejlesztésének folytatása, a Szentháromság tér- Szent István tér- Deák Ferenc utca- Kossuth utca irányába. A másik akcióterületi projekt a tolnai Holt-Duna partjának rendezése, egy központi szabadidős terület kialakításának és a kikötővárosi múlt megjelenítésének a céljával.

2015. június 16. S.K.

Közélet
2017.03.22.

Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat

Közélet
Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat
2017.03.23.

Sporttámogatás: mostohagyerekek?

Közélet
Sporttámogatás: mostohagyerekek?
2017.03.26.

Dínó koponyát is találtak

Közélet
Dínó koponyát is találtak
2017.03.29.

Pályázat halgazdálkodásra

Közélet
Pályázat halgazdálkodásra
2017.03.30.

Pályázat | A tűzvédelem fontossága

Közélet
Pályázat | A tűzvédelem fontossága
2017.03.31.

Pályázatok kiírása 2017 közművelődés/tömegsport

Közélet
Pályázatok kiírása 2017 közművelődés/tömegsport
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár