Városfejlesztés

2015.06.17.

Középpontban a központ Tolnán

Tolna | Hamarosan elkészül a tolnai integrált településfejlesztési stratégia (ITS).

Ennek kapcsán nemrégiben lakossági fórumot rendeztek, ahol Csaba Gyula tervező bemutatta a széles körű véleményezésre elkészített dokumentumokat. Beszélt a megalapozó vizsgálatokról (helyzetelemzés), a korábban elfogadott városfejlesztési koncepcióban foglalt, hosszú távú jövőképről, valamint a középtávú, 2014-2020. közötti városfejlesztési célokat megfogalmazó tulajdonképpeni stratégiáról.

A településfejlesztési koncepció hosszú távú céljaiból középtávra három átfogó stratégiai célt vezet le az ITS. (A lakhatás minőségének javítása; a helyi gazdaság erősítése a foglalkoztatottság bővítésével; települési identitás, társadalmi kohézió javítása.) Az átfogó célokon belül összesen tíz tematikus célt említ a tervezet.

KépÖsszesen tíz tematikus célt említ a tervezet

Ezek: a vonzó városközpont kialakításának folytatása; a Holt-Duna parton városi rekreációs terület kialakítása; környezetkímélő városi és térségi közlekedésfejlesztés és energiagazdálkodás; a humán infrastruktúra minőségi fejlesztése; gazdasági területetek fejlesztése, gazdasági együttműködések kialakítása; a térség turisztikai kínálatának bővítése; a térségi mezőgazdasági termelésre alapozott ellátólánc kialakítása; az identitás-tudat erősítése; a szociális intézményrendszer megerősítése; a társadalmi integráció erősítése.

Ezek megvalósítására két ún. akcióterületi- és három ún. hálózatos projektet határoztak meg. Az akcióterületi projektek egyike a városközpont - a Hősök tere-Árpád utcai beruházással elindított - fejlesztésének folytatása, a Szentháromság tér- Szent István tér- Deák Ferenc utca- Kossuth utca irányába. A másik akcióterületi projekt a tolnai Holt-Duna partjának rendezése, egy központi szabadidős terület kialakításának és a kikötővárosi múlt megjelenítésének a céljával.

2015. június 16. S.K.

Közélet
2017.09.21.

Az üvegest sosem aggasztja a jégeső

Közélet
Az üvegest sosem aggasztja a jégeső
2017.09.22.

Játszóház lesz az egykori istállóból

Közélet
Játszóház lesz az egykori istállóból
2017.09.28.

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Közélet
Ebzárlat és legeltetési tilalom
2017.10.01.

Idősek világnapja 2017

Közélet
Idősek világnapja 2017
2017.10.03.

Új burkolat lesz két utcában

Közélet
Új burkolat lesz két utcában
2017.10.04.

Új sportpálya lesz a gimiben

Közélet
Új sportpálya lesz a gimiben
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár