Városfejlesztés

2015.06.17.

Középpontban a központ Tolnán

Tolna | Hamarosan elkészül a tolnai integrált településfejlesztési stratégia (ITS).

Ennek kapcsán nemrégiben lakossági fórumot rendeztek, ahol Csaba Gyula tervező bemutatta a széles körű véleményezésre elkészített dokumentumokat. Beszélt a megalapozó vizsgálatokról (helyzetelemzés), a korábban elfogadott városfejlesztési koncepcióban foglalt, hosszú távú jövőképről, valamint a középtávú, 2014-2020. közötti városfejlesztési célokat megfogalmazó tulajdonképpeni stratégiáról.

A településfejlesztési koncepció hosszú távú céljaiból középtávra három átfogó stratégiai célt vezet le az ITS. (A lakhatás minőségének javítása; a helyi gazdaság erősítése a foglalkoztatottság bővítésével; települési identitás, társadalmi kohézió javítása.) Az átfogó célokon belül összesen tíz tematikus célt említ a tervezet.

KépÖsszesen tíz tematikus célt említ a tervezet

Ezek: a vonzó városközpont kialakításának folytatása; a Holt-Duna parton városi rekreációs terület kialakítása; környezetkímélő városi és térségi közlekedésfejlesztés és energiagazdálkodás; a humán infrastruktúra minőségi fejlesztése; gazdasági területetek fejlesztése, gazdasági együttműködések kialakítása; a térség turisztikai kínálatának bővítése; a térségi mezőgazdasági termelésre alapozott ellátólánc kialakítása; az identitás-tudat erősítése; a szociális intézményrendszer megerősítése; a társadalmi integráció erősítése.

Ezek megvalósítására két ún. akcióterületi- és három ún. hálózatos projektet határoztak meg. Az akcióterületi projektek egyike a városközpont - a Hősök tere-Árpád utcai beruházással elindított - fejlesztésének folytatása, a Szentháromság tér- Szent István tér- Deák Ferenc utca- Kossuth utca irányába. A másik akcióterületi projekt a tolnai Holt-Duna partjának rendezése, egy központi szabadidős terület kialakításának és a kikötővárosi múlt megjelenítésének a céljával.

2015. június 16. S.K.

Közélet
2017.06.23.

Régi és új harmonikus kapcsolata

Közélet
Régi és új harmonikus kapcsolata
2017.06.29.

Valami bűzlik Tolnán! De mi?

Közélet
Valami bűzlik Tolnán! De mi?
2017.07.03.

76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál

Közélet
76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál
2017.07.04.

Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében

Közélet
Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében
2017.07.10.

Más megoldást kell keresni

Közélet
Más megoldást kell keresni
2017.07.11.

Titkokra is fény derül

Közélet
Titkokra is fény derül
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár