Pedagógus nap

2010.06.08.

Pedagógus nap

Ilyen ünneplés után, hogy vonulhatna nyugdíjba?
2010. június 7. 20:40 S. K.
Elismerés | Hatalmas tapsot kapott a pénteken, a lovardában rendezett pedagógus napi ünnepségen Rozgonyi István, az idei Év pedagógusa, aki logopédusként dolgozik a tolnai iskolákban és óvodákban.

A bensőséges hangulatú rendezvényen nem csak a taps, vagy Appelshoffer Ágnes alpolgármester a pedagógusokat méltató szavai simogathatták a kitüntetett lelkét, hanem azok, a tanítványai, illetve egyik fia által előadott produkciók is, amelyek kifejezetten neki és róla szóltak, nagy szeretettel.

Rozgonyi István, Pista bácsi az ünnepség után lelkesen újságolta, hogy a fellépők között két olyan tanítványa is volt, akik korábban dadogtak, de most már, nagy közönség előtt sem akadozott a beszédük, és ez nagyon nagy dolog.

Beszélt arról is, hogy az ő munkamódszere a játék. Az alapján ugyanis rengeteg mindent el lehet sajátítani. - Ha egy kisgyereket megtanítok jól játszani, szabályokat betartani, közben ismereteket szerezni, akkor ezzel azt is megtanulja, hogyan kell dolgozni - magyarázta.

- Őseimet lóval, engem biciklivel fognak eltemetni - kommentálta azt, hogy az ő imázsához a kerékpár is hozzátartozik. Azzal közlekedik esőben, fagyban is, egyik intézményből a másikba. Azt mondja, most csak hat helyre, három iskolába és három óvodába jár, és jelenleg kb. nyolcvan gyerekkel foglalkozik. De volt már egyszerre 9 intézménye és száznyolcvan tanítványa is.

KépBaksainé Kenessei Éva és a kitüntetett. Fotó: Pámerné Bükky Klára

Rozgonyi István azt mondta, hogy a leggyakoribb beszédhiba a pöszeség, és egyre több a dadogó gyermek is. Emellett nő az olyan gyerekek száma is, akik nem tanulták meg otthon, hogy mindenkinek vannak feladatai, amiket meg kell csinálnia. Ezért használja ő a játékterápiát, ezért végeztet el minden feladatot játékosan.

Rozgonyi István nagyon szerencsés embernek tartja magát, aki rengeteg dolgot tudott meg az emberekről gyógypedagógusként. Azt mondta, fontos neki, hogy azok, akikkel foglalkozott, úgy emlékezzenek rá, hogy „na ezzel a mukival jó volt". - Ez az igazi siker, nem a pozíció - állapította meg.

Az ünnepségen elhangzott: szó volt arról, hogy a mostani tanév előtt esetleg nyugdíjba vonul. Aztán mégsem tette. - Gondolkodtam rajta, de azt mondták, hogy szükség van rám. Ha pedig ez így van, akkor nekem segítenem kell. Mindenkinek megvan a feladata az életben, lehet, hogy én arra vagyok rendeltetve, hogy segítsek. És most mondja meg: ilyen szeretetnyilvánítás után, mint amit ezen az ünnepségen kaptam, menjek el nyugdíjba?

(hir_kozelet)

Közélet

Pedagógus Nap 2010

Díjazottak

Városunk kitüntetettjei. Felterjesztésekhez szükséges adatlapok.

Díjazottak
2017.06.29.

Valami bűzlik Tolnán! De mi?

Közélet
Valami bűzlik Tolnán! De mi?
2017.07.03.

76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál

Közélet
76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál
2017.07.04.

Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében

Közélet
Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében
2017.07.10.

Más megoldást kell keresni

Közélet
Más megoldást kell keresni
2017.07.11.

Titkokra is fény derül

Közélet
Titkokra is fény derül
2017.07.14.

Mayer Károly az új TÖDE-elnök

Közélet
Mayer Károly az új TÖDE-elnök
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár