Pedagógus nap

2010.06.08.

Pedagógus nap

Ilyen ünneplés után, hogy vonulhatna nyugdíjba?
2010. június 7. 20:40 S. K.
Elismerés | Hatalmas tapsot kapott a pénteken, a lovardában rendezett pedagógus napi ünnepségen Rozgonyi István, az idei Év pedagógusa, aki logopédusként dolgozik a tolnai iskolákban és óvodákban.

A bensőséges hangulatú rendezvényen nem csak a taps, vagy Appelshoffer Ágnes alpolgármester a pedagógusokat méltató szavai simogathatták a kitüntetett lelkét, hanem azok, a tanítványai, illetve egyik fia által előadott produkciók is, amelyek kifejezetten neki és róla szóltak, nagy szeretettel.

Rozgonyi István, Pista bácsi az ünnepség után lelkesen újságolta, hogy a fellépők között két olyan tanítványa is volt, akik korábban dadogtak, de most már, nagy közönség előtt sem akadozott a beszédük, és ez nagyon nagy dolog.

Beszélt arról is, hogy az ő munkamódszere a játék. Az alapján ugyanis rengeteg mindent el lehet sajátítani. - Ha egy kisgyereket megtanítok jól játszani, szabályokat betartani, közben ismereteket szerezni, akkor ezzel azt is megtanulja, hogyan kell dolgozni - magyarázta.

- Őseimet lóval, engem biciklivel fognak eltemetni - kommentálta azt, hogy az ő imázsához a kerékpár is hozzátartozik. Azzal közlekedik esőben, fagyban is, egyik intézményből a másikba. Azt mondja, most csak hat helyre, három iskolába és három óvodába jár, és jelenleg kb. nyolcvan gyerekkel foglalkozik. De volt már egyszerre 9 intézménye és száznyolcvan tanítványa is.

KépBaksainé Kenessei Éva és a kitüntetett. Fotó: Pámerné Bükky Klára

Rozgonyi István azt mondta, hogy a leggyakoribb beszédhiba a pöszeség, és egyre több a dadogó gyermek is. Emellett nő az olyan gyerekek száma is, akik nem tanulták meg otthon, hogy mindenkinek vannak feladatai, amiket meg kell csinálnia. Ezért használja ő a játékterápiát, ezért végeztet el minden feladatot játékosan.

Rozgonyi István nagyon szerencsés embernek tartja magát, aki rengeteg dolgot tudott meg az emberekről gyógypedagógusként. Azt mondta, fontos neki, hogy azok, akikkel foglalkozott, úgy emlékezzenek rá, hogy „na ezzel a mukival jó volt". - Ez az igazi siker, nem a pozíció - állapította meg.

Az ünnepségen elhangzott: szó volt arról, hogy a mostani tanév előtt esetleg nyugdíjba vonul. Aztán mégsem tette. - Gondolkodtam rajta, de azt mondták, hogy szükség van rám. Ha pedig ez így van, akkor nekem segítenem kell. Mindenkinek megvan a feladata az életben, lehet, hogy én arra vagyok rendeltetve, hogy segítsek. És most mondja meg: ilyen szeretetnyilvánítás után, mint amit ezen az ünnepségen kaptam, menjek el nyugdíjba?

(hir_kozelet)

Közélet

Pedagógus Nap 2010

Díjazottak

Városunk kitüntetettjei. Felterjesztésekhez szükséges adatlapok.

Díjazottak
2017.12.12.

Nem hagyja veszni, amiért megdolgozott

Közélet
Nem hagyja veszni, amiért megdolgozott
2017.12.13.

Akiknek nem a pénz az érték

Közélet
Akiknek nem a pénz az érték
2017.12.14.

A város karácsonyfái

Közélet
A város karácsonyfái
2017.12.14.

A nemzet ösztöndíjasa

Közélet
A nemzet ösztöndíjasa
2017.12.15.

Adomány a Tolnai Háló Közalapítvány részére

Közélet
Adomány a Tolnai Háló Közalapítvány részére
2017.12.15.

Már Tolnán is lehet adóügyeket intézni

Közélet
Már Tolnán is lehet adóügyeket intézni
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár